סוף השבוע, כמו כל השבוע האחרון, חלף בתנודתיות קטנה עבור הביטקוין. המטבע הקריפטו הראשי ניסה לפרוץ את אזור ה-31,400 דולר וכרגע ירד ל-29 אלף דולר. נאסד"ק ו-Valkyrie הגישו בקשה מחדש לתעודת סל ביטקוין. עם זאת, הידיעה הזו לא זעזעה את השוק יותר מדי.
הנתונים החשובים ביותר השבוע יהיו נתוני האינפלציה (CPI). באותו יום אנחנו מחכים לספר הבז' מהפד. ביום שישי נברר את מדד מחירי היצוא והיבוא. וגם ביום האחרון של השבוע מתחילה עונת הדיווחים של חברות אמריקאיות.
יוֹם שֵׁנִי. מדד המחירים לצרכן, שינוי באשראי צרכני
נתונים חשובים השבוע הם מדדי המחירים לצרכן (CPI). מומלץ להקדיש תשומת לב מיוחדת לאינדיקטורים אלו. על פי התחזיות האחרונות, מדד המחירים לצרכן צפוי לעמוד על 3.1%, ירידה מהנתון הקודם של 4%.
לאחר פרסום הנתונים ניתן לראות כי הצרכנים שינו את הציפיות לאינפלציה והורידו אותן ל-3.8%. הדבר מצביע על שינויים אפשריים ברמת המחירים בשוק הצרכני, אשר עשויים להשפיע על המצב הכלכלי ועל ההחלטות הפיננסיות.
בהמשך נראה נתונים על אשראי צרכני. זה מתאם עם רמת ההוצאות הצרכניות ורמת האמון. עליית החוב מעידה על כך שהמלווים מרגישים בנוח להלוות ולצרכנים יש אמון ביציבות הפיננסית שלהם והם מוכנים להוציא יותר.
תחזית – 20.50 מיליארד
הקודם – 20.32 מיליארד
עובדה – 7.24 מיליארד
אנו רואים ערכים נמוכים בהרבה מהצפוי, איתות שלילי לדולר. צרכנים לווים פחות ומוציאים פחות. כתוצאה מכך, קיצוץ בהוצאות מפחית את ההכנסה ומאט את הכלכלה.
מדדים נוספים ביום שני: מדד המחירים לצרכן בסין, מדד המחירים לצרכן באוקראינה, נאום של ראש הבנק המרכזי של אנגליה ביילי.
יוֹם שְׁלִישִׁי. מדד האופטימיות הכלכלית של IBD/TIPP, מדד המכירות הקמעונאיות של Redbook (YoY)
מדד הביטחון העסקי של NFIB מבוסס על סקר של בעלי עסקים קטנים שעונים על מגוון שאלות לגבי העסק שלהם, כולל תוכניות תעסוקה, השקעות, ציפיות מכירות ותחזית כלכלית כוללת.
מדד הביטחון העסקי של NFIB משקף אינדיקטורים חשובים המאפשרים לך לנתח את מצב העסקי בקרב עסקים קטנים והשפעתו על הסביבה הכלכלית של המדינה.
תחזית – 45.2
הקודם – 41.6
התגובות מנותחות כדי לחשב מדד כולל שיכול לנוע בין 0 ל-100, כאשר ערכים גבוהים יותר מצביעים על רמה גבוהה יותר של אופטימיות עסקית.
ביום שלישי יגיע גם דוח Redbook המספק מידע על דפוסי הוצאות צרכנים ומגמות בקמעונאות. זה יכול להיות שימושי עבור משקיעים ואנליסטים.
אם דוח Redbook מראה עלייה בפעילות המכירות הקמעונאיות, הדבר עשוי להצביע על עלייה בהוצאות הצרכנים, המהווה איתות חיובי לכלכלת ארה"ב. כלכלה צומחת עלולה להוביל לביקוש מוגבר לדולר אמריקאי מכיוון שהמשקיעים עשויים להיות מוכנים יותר להשקיע בנכסים ובעסקים בארה"ב.
לעומת זאת, אם דוח Redbook מראה ירידה בפעילות המכירות הקמעונאיות, הדבר עשוי להעיד על ירידה בהוצאות הצרכנים, שעלולה להשפיע לרעה על כלכלת ארה"ב. האטה בפעילות הכלכלית עלולה להוביל לירידה בביקוש לדולר אמריקאי מכיוון שהמשקיעים עשויים להתעניין פחות בהשקעה בנכסים ובעסקים בארה"ב.
הקודם – 0.7
מדדים נוספים של יום שלישי: שיעור האבטלה בבריטניה, מדד המחירים לצרכן בגרמניה, אומדן צמיחת התמ"ג בבריטניה.
יום רביעי. Inflation Core (MoM), Fed Beige Book
ביום רביעי אפרסם את המדדים החשובים ביותר לשבוע – נתוני מדד המחירים לצרכן (CPI). אם יתבררו כגבוהים מהצפוי (האינפלציה עולה), הפד עשוי להגיב בהעלאת ריבית.
מצד שני, אם נתוני המדד יתבררו כנמוכים מהצפוי (האינפלציה נמוכה או יורדת), ייתכן שהפדרל ריזרב יחליט להוריד את הריבית כדי להמריץ את הכלכלה.
אירועים המתרחשים במהלך פרסום נתוני מדד המחירים לצרכן עלולים לגרום לתנודתיות בשוק המט"ח, בהתאם לרמת הסטייה מהציפיות.
בנוסף, ביום רביעי, הפד יפרסם את מה שמכונה בז' ספר, המכיל מידע לא מאושר על התנאים הכלכליים הנוכחיים במחוזות שונים.
הספר הבז' עשוי לספק תובנה לגבי הביצועים של מגזרים שונים בכלכלה, מה שעלול להשפיע על החלטת הפד על מדיניות מוניטרית אגרסיבית יותר או הדרגתית יותר. אם הכלכלה תעמוד בפני אתגרים משמעותיים, הדבר עלול להוביל לגישה יונה יותר של הפד, בעוד ששיפור כללי בכלכלה עשוי לעורר גישה ניצית יותר של הפד. זה משנה גם לדולר האמריקאי.
מדדי סביבה נוספים: החלטת ריבית של הבנק המרכזי של ניו זילנד, דוח יציבות פיננסית BA, מדד המחירים לצרכן הספרדי (CPI) YoY, מלאי נפט גולמי בארה"ב.
יוֹם חֲמִישִׁי. מדד מחירי היצרן (PPI) (MoM) (יוני), תביעות אבטלה ראשונות, תמ"ג (MoM) (מאי)
ביחס למדד מחירי היצרן (PPI). ניתן לראות בקריאות מעל הצפויות אות שורי לדולר האמריקאי, בעוד שקריאות נמוכות מהצפוי יכולות להיראות כאות דובי לדולר.
כאשר יצרנים מתמודדים עם עלויות גבוהות יותר עבור סחורות ושירותים, סביר יותר שהם יעבירו את העלויות המוגדלות הללו לצרכנים. לכן, ה-PPI נחשב למבשר לאינפלציה לצרכנים. המשמעות היא שעלייה במדד המחירים לצרכן עשויה להצביע על עלייה עתידית במחירי הסחורות והשירותים לצרכני הקצה.
תחזית – 0.1%
הקודם – 0.2%
כמו כן נתונים חשובים של יום זה יהיו נתונים על מספר הבקשות הראשונות לדמי אבטלה. מספר רב של פניות ראשונות מצביע על עלייה בפיטורים, מה שיכול להיות סימן להיחלשות בשוק העבודה ולהאטה בכלכלה. מצד שני, המספר הנמוך של הגשות ראשונות מצביע על כך שחברות נמנעות מפיטורי עובדים בהמוניהם, מה שיכול להעיד על שוק עבודה איתן וכלכלה צומחת.
תחזית – 245 אלף.
הקודם – 236 אלף.
התמ"ג בבריטניה. בנקים מרכזיים כמו הבנק המרכזי של אנגליה משתמשים בנתוני התמ"ג כגורם בקבלת ההחלטות במדיניות המוניטרית שלהם. אם צמיחת התמ"ג תתברר חזקה מהצפוי, הדבר עלול להגביר את הסבירות שהבנקים המרכזיים יעלו את הריבית כדי לנהל את האינפלציה. כדאי לפקוח עין על מדדי התמ"ג כדי לצפות שינויים אפשריים במדיניות המוניטרית שעלולים להשפיע על שערי החליפין והפרשי הריבית.
מדדים נוספים של יום חמישי: ייצור תעשייתי של גוש האירו (MoM), תחזיות כלכליות של האיחוד האירופי, דו"ח ביצוע התקציב הפדרלי של ארה"ב.
יוֹם שִׁישִׁי.
מדד מחירי היבוא בארה"ב (MoM), מדד מחירי היצוא בארה"ב (MoM), מדד ציפיות האינפלציה של הצרכנים בארה"ב 5 שנים קדימה מאוניברסיטת מישיגן (יולי).
השבוע יסתיים עם כמה נתונים חשובים. הפדרל ריזרב מנתח את השפעת מחירי היבוא על בסיס חודשי כדי לקבוע את שיעור האינפלציה הכולל. אם הלחץ על מחירי התשומות יירגע, הדבר מצביע על אינפלציה יציבה בטווח הקצר. מנגד, עלייה באינפלציית היבוא החודשית עשויה להצביע על עלייה הדרגתית אפשרית ברמת המחירים הכוללת. בהתאם להתמדה ומשמעות השינויים במחירי היבוא, הפוליסה עשויה להיות מותאמת בהתאם.
הפד גם עוקב באופן פעיל אחר מחירי הייצוא לאורך החודש, ומעריך את השפעתם על האינפלציה הכללית והצמיחה הכלכלית. עליית מחירי היצוא עשויה להצביע על רמת אינפלציה גבוהה יותר, בעוד שאינפלציית יצוא חודשית מתונה עשויה להעיד על לחצי מחירים יציבים התומכים בפיתוח הכלכלי. בהתאם למשמעות ויציבות השינויים במחירי היצוא, המדיניות עשויה להיות מותאמת בהתאם.
ומדד שישי החשוב השלישי. אינדקס סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן. יכול לשמש כאינדיקטור להוצאות הצרכנים, שכן עלייה מעידה על ביטחון ואופטימיות רבה יותר, מה שעלול להוביל להגדלת הוצאות הצרכנים ולצמיחה כלכלית.
אל תשכח לעקוב אחר החדשות בתחום תעשיית הקריפטו והמגזר הפיננסי, שכן יש להן השפעה רבה על שיעור המטבעות הקריפטו.
*****
למען הסר ספק, אלכסנדרה ליפשיץ מספקת שירותי הכשרה ולימוד בלבד, אינה בעלת רישיון מכוח חוק הייעוץ ואינה עוסקת במתן שירותי ייעוץ השקעות כהגדרתם בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקי השקעות, תשנ״ה – 1995 (להלן: ״חוק הייעוץ״) למעט עיסוקים הפטורים מרישיון בהתאם לקבוע בחוק הייעוץ.