מטאוורס היא מילת הבאזז האחרונה בעולם הטכנולוגיה. המעריץ הגדול ביותר שלו היה מארק צוקרברג. הוא הכריז שפייסבוק תהפוך למוצר של המטא-וורלד, ו"בניית המאה" תימשך 5 שנים.
מהו המטאוורס?
המילה metaworld עצמה נטבעה על ידי סופר המדע הבדיוני סטיבנסון ברומן "Avalanche". לפי העלילה, העולם חווה קטסטרופה עולמית. האינטרנט הרגיל כבר אינו פופולרי; המטא-וורלד הגיע במקום. במקום החיים האמיתיים, אנשים חיים במערכת בדיונית, שבה הם מתקשרים עם אווטרים אחרים ואינטליגנציה מלאכותית. במציאות המדומה הזו, שבטים שלמים של שיבוטים דיגיטליים גדלים עם סטטוסים והיררכיות משלהם.
Metaverse (מטה – "כללי", פסוק – "עולם") הוא קבוצה של עולמות תלת מימדיים שאתה חוקר כאווטאר. באופן אידיאלי, העולמות הללו צריכים לקיים אינטראקציה זה עם זה ולהצטלב כך שנוכל לשנות את התפקידים שלנו בצורה חלקה בהתאם למשימות ולמצב הרוח.
בעולם המטא יש לנו הזדמנות ייחודית – לחיות את החיים שאנחנו רוצים, לעשות מה שהנפש שלנו רוצה.
מטאוורס של היום
עדיין אין לנו מטאוורס אחד. אבל יש עולמות וירטואליים שכבר עובדים ומושכים מיליוני השקעות.
לעת עתה, המטאוורס נראה יותר כמו זירה מקוונת שבה "פיננסים מבוזרים", או DeFi, שולט על העליונה. מטבעות קריפטו, בלוקצ'יין, NFTs ומשחקי וידאו התאחדו על הבמה הזו. מיליארדים מרחפים כאן.
מדוע Metaverse הופכת פופולרית
אם חג נצחי שולט בעולמות המטא, אז המציאות הנוכחית, למרבה הצער, דומה יותר ויותר לעולם שאחרי האפוקליפסה. המגיפה, בעיות הכלכלה והאקלים, מלחמות והמתחים החברתיים – כל זה מדאיג ומבלבל. אנשים רוצים לברוח מהמציאות לעולמות מקוונים.
משחקי וידאו, עולמות וירטואליים, משחקי P2E הוכיחו את עצמם כמקום שבו אתה יכול להתחיל מחדש גם בעתות משבר. חלק מהאנשים מוצאים כאן רעיונות יצירתיים, חלק מרוויחים כסף רק ממשחקים, וחלק פשוט מציגים את הסטטוס שלהם על ידי רכישת יאכטות וירטואליות במיליוני דולרים.
בעלות בדרך חדשה
למטאוורס ולאפשרויותיו יש פוטנציאל לחולל מהפכה יותר מאשר רק הדרך שבה אנחנו עובדים, מבלים ומשחקים. זו הזדמנות לשנות באופן קיצוני את כל המשק בכללותו.
טוקני NFTs – אישורים דיגיטליים – באים כאן לידי ביטוי. הם מוכיחים בעלות – כלומר, זה מאפשר לך להיות הבעלים החוקי של דברים וירטואליים בעולמות וירטואליים.
שיווק בדרך חדשה
אגב, כמה מותגים חכמים כבר תפסו את הנקודה וכבר יוצרים סוג חדש של שיווק: פרסום לא לאדם, אלא לאוואטר שלו (D2A – dipect to avatar).
אינך צריך לחפש רחוק כדי לקבל דוגמאות:
· גוצ'י מכר תיק וירטואלי ב-Roblox במחיר הרבה יותר גבוהה מאשר תיק אמיתי;
· נייקי פתחה משרד וירטואלי בפורטנייט;
· קוקה קולה הציגה את קווי האווטאר שלה ב-Decentraland;
· Balenciaga תמכור אוסף וירטואלי לאוואטרים של Fortnite
· Sotheby's פתחה גלריית אמנות שבה האווטאר שלך יכול לשוטט בזמנו הפנוי.
השיווק בעולמות מטה יהיה ממוקד יותר. כי יהיו קהילות משלהם, ומותגים יידעו בוודאות שזה קהל היעד שלהם.
שחק כדי להרוויח (GAMEFI)
לכל אחד יש את האינטרסים שלו בעולמות מטא. מישהו בא לכאן בשביל גוצ'י וירטואלי תמורת אלפי דולרים.
נראה שזה מכרה זהב. אנשים ממדינות עניות מקבלים את ההזדמנות להתפרנס. אבל מה יקרה אם מסיבה כלשהי טוקן ששחקנים כורים במשך שעות, ימים, שבועות וחודשים יתמוטט פתאום?
העולם החדש הזה דורש כלכלה מאוזנת. והון במטאוורס יצטרך להיות מנוהל באותו אופן כמו עכשיו, בעולם האמיתי. לכן, בטווח הארוך יזכו כאן מומחים שמכירים היטב את חוקי הכלכלה.
מרחב ליצירתיות, עבודה, לימודים ומכירות
מטאוורס ייתן תנופה לפיתוח כמעט של כל תחומי העסקים.
לדוגמא, ניקח ענף כמו נדל"ן. זה דבר אחד להסתכל על העיצוב של דירה עתידית. וזה דבר נוסף להסתובב על זה בעצמך, אם כי בצורה של אווטאר. בדקו האם יש מספיק מקום לספה האהובה עליכם, האם החדרים ממוקמים בצורה נוחה, איך הדברים שלכם ייראו כאן, איך תתעוררו במקום חדש.
לפי התיאוריה, גם פגישות עבודה במטאוורס יהיו הרבה יותר פרודוקטיביות. נוכל לדמיין בצורה ברורה יותר את כל הפרויקטים כאן, לזרז את הבדיקות וההשקה, ולמצוא במהירות את השותפים או המשקיעים הנכונים.
ובכן, היצירתיות כבר עברה באופן פעיל לעולמות מטא. להקות מוזיקה מקיימות כאן קונצרטים, וסלבריטאים משחררים ומוכרים אוספי NFT ייחודיים.
יוזמות חברתיות
מטאוורס עוסק לא רק איך להרוויח או להוציא כסף. לדוגמה, דרום קוריאה מציגה את המושג מטא-ברס בבירתה כברית בין מספר תעשיות – תשתיות, תיירות, אמנות ושירותים ממשלתיים. זו תהיה פלטפורמת מציאות מדומה לאומית פתוחה. היא תשלב רשתות 5G, מציאות מוגברת ומציאות מדומה, תשלומי קריפטו, רשתות חברתיות וטכנולוגיית בלוקצ'יין.