בסוף השבוע רוב הטוקנים איבדו כשליש מערך השוק שלהם. זה מראה באיזו רצינות מתקפה של הממשלה האמריקאית משפיעה על שוק המטבעות הקריפטוגרפיים.
עם זאת, המחיר של BTC הצליח להחזיק ולהגן על אזור תמיכה חשוב באזור ה-25,300 דולר. ביום ראשון בערב, המטבע הקריפטוגרפי הראשי נסחר בסביבות 26,000 דולר, שהם כ-2% מעל השפל השבועי שלו.
חשוב שביטקוין ואת'ריום שוב יתבררו כנכסים האמינים והפחות תנודתיים. BTC איבד כ-3% בסוף השבוע ו-3.5% במהלך השבוע. האת'ריום ירד קצת יותר (7% תוך שבוע).
שבוע המסחר השלישי של יוני יהיה גולת הכותרת של חודש המסחר הזה. ראשית, ארה"ב תכריז על נתוני האינפלציה העדכניים ביותר. ביום רביעי, הבנק הפדרלי האמריקאי (FRS) יקיים פגישה בנושא ריביות מפתח. ועד סוף השבוע, הבנק המרכזי האירופי (ECB) יודיע על החלטתו לגבי הריבית לגוש האירו. הנתונים הסופיים על האינפלציה באיחוד האירופי לחודש מאי ישלימו את שבוע המסחר. בואו נבין את זה.
יוֹם שֵׁנִי. תקציב הפד והמשך הסיפור עם Binance
היום יפורסם דו"ח על ביצוע התקציב הפדרלי של ארה"ב בשעה 21:00. זה ייתן יותר תובנה על מצב הכלכלה האמריקאית.
לפי הנתונים העדכניים, ההפסדים התפעוליים של הפד עומדים כעת על כמעט 68 מיליארד דולר. הפדרל ריזרב משלם לבנקים ולקרנות שוק הכספים ריבית של 800 מיליון דולר מדי יום (הנתונים אינם כוללים ריפו הפוכים ו-IRS).
היום הוא גם המועד האחרון של Binance US להגיב לבקשת ה-SEC לצו מניעה זמני. נזכיר כי הרגולטור רוצה להקפיא את נכסי בורסת הקריפטו, בהתייחס לעובדה שהם העבירו כספי לקוחות שלא כדין. אז בואו נראה איך הסיפור מתפתח היום. הבעיות של Binance ו-Coinbase מערערות את כל שוק מטבעות הקריפטו. לכן, עד שהן ייפתרו, אין סיכוי קטן שיחל שוק שורי.
המדדים האחרים של יום שני הם האשראי והכסף החדשים של סין, נתונים תעשייתיים והאינפלציה של הודו.
יוֹם שְׁלִישִׁי. אינפלציית ומדד המחירים לצרכן בארה"ב
מחר הלשכה לסטטיסטיקה של ארה"ב תפרסם את נתוני האינפלציה האחרונים בארה"ב לחודש מאי. באפריל המחירים לצרכן היו 4.9%. הם ירדו מתחת לרף החשוב של 5.0% בפעם הראשונה. כעת מומחי השוק צופים ירידה נוספת ל-4.7%.
חשוב שהאינפלציה תהיה זהה לתחזית או נמוכה יותר. אז יגדל הסיכוי להפסקה בהתאמת הריבית של הפד.
השוק הפיננסי בארה"ב אמור להרוויח מאינפלציה נמוכה יותר. ובאופן אידיאלי, זה גם יעזור לייצב את שוק מטבעות הקריפטו.
אם האינפלציה תתברר לפתע גבוהה מהצפוי, הדבר יעודד משקיעים להיפטר באופן אקטיבי מסוגי נכסים מסוכנים. כלומר, מהשקעות במגזר הקריפטו. יהיה גם חשש מוגבר שהפד האמריקאי יגיב עם העלאת ריבית נוספת.
מדדים נוספים של יום שלישי: נתונים על שוק העבודה בבריטניה, האינפלציה בגרמניה ובספרד, מדד העסקים ZEW בגרמניה, נאום של נגיד ביילי מבנק אנגליה.
יום רביעי. פגישת הפד
ב-14 ביוני בשעה 20:00, הפד ייפגש. הרגולטור הפיננסי האמריקאי יודיע על החלטת הריבית האחרונה שלו.
בפגישה הקודמת, הפד שמר על מדיניות מוניטרית ניצית והתאים את ריבית המפתח ב-25 נקודות נוספות ל-5.25%. השאלה הגדולה היא מה יהיה הפתרון החדש שלהם.
על פי סקרי CME Watchtool, רק 29% מהמשתתפים בשוק מצפים שארה"ב תעלה שוב את ריבית המפתח. ישנן מספר סיבות להרגעה זו.
הראשון הוא התחזית הלא משביעת רצון לכלכלת ארה"ב. שוק הדיור מושפע במיוחד מהריביות הגבוהות.
הגורם השני. ג'רום פאוול היה די יוני בהופעתו האחרונה, בין היתר כינה את רמת הריבית הנוכחית "די מגבילה".
הערות אחרונות של בנקאים אמריקאים הראו גם שהם בעד תרחיש ללא העלאת ריבית.
כמו כן, נתוני משרד העבודה יצאו ביום חמישי האחרון. הם הראו עלייה חדה בתביעות האבטלה בארה"ב.
כל זה אומר שהעלאת ריבית ביוני היא מאוד לא סבירה. אבל המשקיעים ישמרו מקרוב על מסיבת העיתונאים של יו"ר הפד ג'רום פאוול ב-20:30 בערב.
סביר להניח שפאוול יודיע שזה לא סוף מחזור העלאת הריבית. הרי האינפלציה בארה"ב עדיין רחוקה מיעד ה-2% של הפד, ושוק העבודה, למרות שנחלש, עדיין חזק מאוד.
לכן, לאחר נאומו של פאוול, יש להתכונן לעלייה בתנודתיות בשוק.
מדדים סביבתיים נוספים: מאזן סחר, תוצר בריטניה וייצור תעשייתי, דוח חודשי של ה-IEA בארה"ב, נתוני ייצור תעשייתי באיחוד האירופי.
יוֹם חֲמִישִׁי. ישיבת ECB
ב-15 ביוני, הבנק המרכזי האירופי (ECB) יפרסם את החלטתו העדכנית לגבי ריבית המפתח לאירופה. בחודש הקודם הם העלו אותו ב-25 נקודות בסיס ל-3.75%.
רוב האנליסטים בשוק צופים שהריבית תעלה עוד 0.25% עד 4.0% השנה. עם זאת, לא סביר שזה יקרה בפגישה הבאה. העובדה היא שבשבוע שעבר הכלכלה האירופית גלשה רשמית למיתון טכני (היא הראתה ירידה בתוצר במשך חודשיים ברציפות). ראש ה-ECB, לגארד, חייב לפעול בזהירות הולכת וגוברת כדי להגן על הכלכלה החולה של האיחוד האירופי.
אם ה-ECB יעלה את ריבית המפתח שלו בעוד 25 נקודות בסיס, האירו מול הדולר אמור קודם להתחזק ואז להתייצב. תיאורטית זה יחזק את שער הביטקוין שמתחרה גם בחוזק הדולר.
כמו כן, המשקיעים יקשיבו היטב למסיבת העיתונאים של כריסטין לגארד, היא תתקיים בשעה 14:45. כל הצהרות חריפות של ראש ה-ECB אמורות להוביל לעלייה בתנודתיות בשווקי המניות, ומכאן גם במגזר הקריפטו.
המדדים הנוספים של יום חמישי הם הייצור התעשייתי והמכירות הקמעונאיות של סין, בולטות ה-PPI של שוויץ, מכירות קמעונאיות ומדדים אזוריים של הפד של ניו יורק ניו יורק ו-Fed Philadelphia, ייצור תעשייתי ומכירות קמעונאיות בארה"ב, תביעות ראשוניות של אבטלה בארה"ב.
יוֹם שִׁישִׁי. נתוני יורוסטט
16 ביוני Eurostat מפרסם נתונים על מדד האינפלציה לצרכן. בפרסום המקדמי הוא הסתכם ב-6.1%, נמוך מתחזית המומחים של 6.3%. עם זאת, כאשר המחירים לצרכן בארה"ב ממשיכים לרדת, צפויה כאן הפתעה.
אם המחירים הסופיים לצרכן לחודש מאי יתבררו כנמוכים מהציפיות של המומחים, ייתכן שתגובת מחירים חיובית בשוק המניות באירופה. זה יכול לעזור לצמיחת תרשימי קריפטו גם כן.
אם האינפלציה הצרכנית תתברר כגבוהה מתחזית האנליסטים, זו תהיה מכה קשה לגוש האירו. במקרה זה, אנו מצפים לתיקון בשוקי המניות באירופה. זה יכול להשפיע לרעה על הדינמיקה של שער הביטקוין.
מדדים נוספים של יום שישי: החלטת הבנק המרכזי של יפן על הריבית ומסיבת העיתונאים של ראש הבנק המרכזי, מדד הסנטימנט הצרכני בארה"ב (Consumer Sentiment).
כמובן שחשוב לעקוב אחר כל החדשות מעולם המטבעות הקריפטו בזמן. לשם כך, אל תשכח לעקוב אחר האתר והרשתות החברתיות שלנו. אנו מאחלים לכולכם שבוע עבודה פורה.
*****
למען הסר ספק, אלכסנדרה ליפשיץ מספקת שירותי הכשרה ולימוד בלבד, אינה בעלת רישיון מכוח חוק הייעוץ ואינה עוסקת במתן שירותי ייעוץ השקעות כהגדרתם בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקי השקעות, תשנ״ה – 1995 (להלן: ״חוק הייעוץ״) למעט עיסוקים הפטורים מרישיון בהתאם לקבוע בחוק הייעוץ.