במהלך השבוע האחרון, 7 פרויקטים סיימו בהצלחה סבבי גיוס וגייסו 25 מיליון דולר מקרנות השקעה שונות.
במאמר זה נדבר על חברות קריפטו וסטארטאפים שקיבלו השקעות, וכן נשקול את הקרנות והתחומים הפעילים ביותר.
פרויקטים שגייסו כספים
חברות וסטארטאפים ממשיכים למשוך את תשומת הלב של קרנות ההשקעה
הקטגוריות העיקריות שבהן הושקע הון הן כדלקמן:
שירות בלוקצ'יין – 5;
תשתית בלוקצ'יין – 1;
חברתי – 1.
סטארטאפ Ola
אולה הוא פרויקט ממוקד פרטיות. הצוות אוסף ידע היברידי אפס בשם "ZK-ZKVM", שמטרתו להציע פרטיות אופציונלית בתעשיית הקריפטו.
אולה עדיין לא זמינה לציבור. רשת בדיקות הבטא מתוכננת להיות מושקת ברבעון השלישי, הציבורי – לפני סוף 2023.
הסטארט-אפ סגר סבב גיוס של 3 מיליון דולר בהובלה משותפת של Web3.com Ventures ו-Foresight Ventures עם השתתפות נוספת של Token Metrics Ventures, LD Capital ו-Catcher VC.
פרויקט Bequest Finance
הוא פרויקט שמתכוון לאפשר לתעשיית הנאמנות והירושה לקבל את כל הנכסים הדיגיטליים. התרחבות השוק הזו עשויה להכניס עשרות מיליארדי דולרים בשנה לענף הזה, שממלא תפקיד קריטי בתכנון פיננסי.
הצוות קיבל מימון של 2.75 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה Nyca Partners, בגיבוי המשקיע הפרטי מארק קובה.
פרויקט Web3Go
Web3Go הוא פרויקט שמיישם סט כלים חדשני לנכסים דיגיטליים, הוא משלב AI ותשתית נתונים בזמן אמת. החברה מציעה פתרונות מתקדמים ויוצרת נכסים דיגיטליים המבוססים על בינה מלאכותית.
הצוות הודיע על סגירת סבב גיוס של 4 מיליון דולר. ההשקעה הובלה על ידי קרן Binance Labs בתמיכת HashKey Capital, NGC Ventures, Shima Capital, Infinity Ventures Crypto, Big Brain Holdings, Archerman Capital, Lingfeng Capital.
פרויקט SuperSight
הוא פתרון חדשני המגשר על הפער בגישה למידע על מטבעות קריפטוגרפיים. המוצר מספק גישה נוחה לכמות גדולה של מידע ממקורות שונים, כולל דיסקורד, טלגרם, טוויטר, מירור, תמלול פודקאסטים ואחרים.
הפרויקט סגר סבב מימון ראשוני של מיליון דולר המשקיעים היו: Blockchain Founders Fund, Animoca Brands, Druid Ventures, Emurgo, Next Gen Web 3, Vayner Fund.
פרויקט Aspecta
היא מערכת זהות שנוצרת בינה מלאכותית הכוללת דפי אינטרנט אישיים, טוקנים מקושרים לחשבון, ותאומים דיגיטליים metaverse.
מערכת קיבלה מיליון דולר במימון אסטרטגי מקבוצת Spartan. ההשקעה תשמש לשיפור האפליקציה הראשית של Aspecta ID ולהרחבת התשתית של אקוסיסטם המפתחים ברחבי העולם.
פרויקט CryptoQuant
היא פלטפורמה המספקת גישה למגוון רחב של נתונים וניתוחים אודות מטבעות קריפטוגרפיים. הוא אוסף ומנתח מידע ממקורות שונים, כולל בורסות, רשתות בלוקצ'יין וארנקים, כדי לספק למשתמשים תובנות וסטטיסטיקות שימושיות.
הפרויקט משך השקעה של 6.5 מיליון דולר מ-Atinum Investment. סבב הגיוס של סדרה A העלה את סך ההון של החברה ל-9 מיליון דולר, מהחברה נמסר כי היא מתכננת להשתמש בתמורה לגיוס עובדים הן לפעילותה בדרום קוריאה והן לפעילות הבינלאומית.
פרויקט Bluesky
הוא פרויקט שמטרתו להחליף את טוויטר וליצור פלטפורמת מדיה חברתית מבוזרת חדשה. המטרה העיקרית של BlueSky היא להבטיח חופש ביטוי והגנה על נתוני המשתמש.
הצוות הודיע כי גייסה 8 מיליון דולר נוספים בהשקעות. את סבב ה-Blusky seed הוביל Neo בתמיכת מעבדות פרוטוקול ומשקיעים פרטיים כמו בוב יאנג, אמג'ד מסד, ג'רום ג'ונסון. הכספים ישמשו להרחבת צוות Bluesky, ניהול תפעול ועלויות תשתית והרחבת פרוטוקול AT המניע את אפליקציית Bluesky.
במהלך השבוע האחרון, קרנות השקעה השקיעו באופן אקטיבי בפרויקטים שונים, והשקיעו 25.2 מיליון דולר בסך הכל, ניתן לראות כי את תשומת הלב של המשקיעים מושכים פרויקטים מתחומים שונים, מה שמעיד על החיות והגיוון של שוק מטבעות הקריפטו.
*****
למען הסר ספק, אלכסנדרה ליפשיץ מספקת שירותי הכשרה ולימוד בלבד, אינה בעלת רישיון מכוח חוק הייעוץ ואינה עוסקת במתן שירותי ייעוץ השקעות כהגדרתם בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקי השקעות, תשנ״ה – 1995 (להלן: ״חוק הייעוץ״) למעט עיסוקים הפטורים מרישיון בהתאם לקבוע בחוק הייעוץ.