בנקאים אמריקאים, אינפלציה בארה"ב ומדדים מסין
שוק הקריפטו התחיל את השבוע החדש עם ירידה. זה הושפע מאינדיקטורים המאקרו של יום שישי על משכורות חוץ חקלאיות ותעסוקה בארה"ב. הם הראו שהעבודות והשכר ממשיכים לעלות. זה הפחית את החשש ממיתון וחיזק את הדולר. וכזכור, דולר חזק פירושו ביטקוין חלש.
כמו כן, השוק נכנס לפאניקה מהחדשות על מסים אפשריים על כרייה בארה"ב. אחרי הכל, מסים גבוהים ייקרו את כריית הביטקוין.
הנושא העיקרי שיכול לעורר את השוק בשבוע הבא יהיה כמובן נתוני אינפלציה מארה"ב ונתוני סחר מסין.
יוֹם שֵׁנִי. סקר של בנקאים בארה"ב
היום בשעה 21:00 , ארה"ב תפרסם סקר של פקידי הלוואות של הפד. הוא מכסה 80 בנקים מקומיים גדולים ו-24 סניפים וסוכנויות של בנקים זרים בארה"ב.
השאלות נוגעות לשינויים בסטנדרטים ובתנאים של ההלוואות הבנקאיות, כמו גם למצב העסקים ולביקוש הכללי להלוואות בקרב האוכלוסייה. שאלות בנושא אחד או שניים קשורים אחרים נכללות כאן לעתים קרובות לפי הצורך.
כעת חשוב במיוחד לעקוב אחר מצב הרוח במגזר הבנקאי, במיוחד במוסדות אזוריים בארה"ב. ג'יי.פי מורגן צ'ייס העלה את תחזיתו לגבי שלושה בנקים אזוריים (Western Alliance, Zions ו-Comerica Inc), ואמר כי מחירי המניות שלהם "מתומחרים בצורה שגויה מהותית". בחדשות, מחיר מניית PacWest Bancorp התאושש ב-81% ביום שישי לאחר ירידה גדולה קודמת. אז הדו"ח האחרון יעזור להבהיר את המצב.
מדדים נוספים של יום שני: פרוטוקולים של פגישת הבנק של יפן, מדד Sentix (אקלים עסקי בגוש האירו), מדד האקלים העסקי האוסטרלי.
יוֹם שְׁלִישִׁי. דוחות סחר בסין
מחר אנחנו לא מצפים לאירועים חשובים. אבל לתמונה הגדולה, כדאי לבדוק את הנתונים העדכניים ביותר על מאזן הסחר של סין (יבוא, יצוא). היצוא שלהם צפוי להאט שוב בחדות לאחר עלייה במרץ (מ-14.8% ל-8%).
גם ביום שלישי, ג'ון סי וויליאמס מהפד של ניו יורק ידבר.
יום רביעי. מדד המחירים לצרכן בארה"ב
ב-10 במאי, ארה"ב תפרסם נתוני אינפלציה לחודש אפריל. תחזית כלכלנים למדד הליבה לצרכן (לא כולל מזון ודלק) של 5.5%. והאינפלציה הראשית עומדת על 5% משנה לשנה.
אם הנתונים יהיו כאלה או פחות, זה אומר שהאינפלציה נחלשת, אבל עדיין נמשכת. המשמעות היא שהפד עשוי לעצור את העלאת הריבית ביוני. אז השווקים של מניות ומטבעות קריפטוגרפיים צריכים להגיב בצמיחה. לאור הנתונים הטובים על שוק העבודה האמריקאי בשבוע שעבר, ניתן לפרש זאת כסימן נוסף לייצוב כלכלי.
אינפלציה גבוהה יותר תהווה סימן לכך שהפד ישמור על ריבית גבוהה למשך זמן רב יותר. הדבר ייצור קשיים נוספים לשוק ועלול להוביל לירידה זמנית בשער ה-BTC.
דוחות נוספים של יום רביעי: נתוני אשראי והיצע הכסף בסין, נתוני אינפלציה בגרמניה, בקשות למשכנתאות בארה"ב.
יוֹם חֲמִישִׁי. אינפלציה בסין ו-PPI בארה"ב
בשעה 14:30 , ארה"ב תציג את מדדי מחירי היצרן הנוכחיים (PPI) לאפריל.
האנליסטים צופים עלייה חזקה ל-0.5% (המדד הקודם היה -0.3%). המשמעות היא שמחירי המוצרים, שירדו בהדרגה לאחרונה, שוב יעלו משמעותית. הפעם האחרונה שבה עלו מחירי היצרנים בצורה כה חדה הייתה בינואר.
אם ה-PPI יגדל, כפי שמומחים מצפים, נוכל לחזות את צמיחת מדד הדולר ואת ההשפעה השלילית על שוקי המניות והקריפטו.
אם מדדי מחירי היצרן יתבררו כנמוכים מהערכות המומחים, הדבר יחליש את הדולר ויחזק את הביטקוין.
ב-11 במאי, סין אמורה לפרסם נתוני אינפלציה חדשים. נתוני השבוע שעבר הראו כי פעילות הייצור של סין הצטמצמה באופן בלתי צפוי באפריל. הדבר מחזק את הצורך של הרשויות להמריץ את הכלכלה. במיוחד על רקע הביקוש העולמי המדוכא לסחורות ובעיות בתחום הנדל"ן.
לכן, אם האינפלציה גבוהה מהתחזית (1%), הדבר עשוי לאלץ את הבנק העממי של סין להעלות את הריבית, מה שלא עשה עד כה. זה יחליש את הדולר וישפיע לטובה על מטבעות קריפטוגרפיים בטווח הארוך.
אירועים נוספים ביום חמישי: פרוטוקול והחלטה של הבנק המרכזי של אנגליה (העלאת ריבית צפויה ב-0.25%) ונאום של חבר הפד כריסטופר וולר.
יוֹם שִׁישִׁי. סנטימנט הצרכנים האמריקאי
ב-12 במאי, משתתפים בשוק יקראו דוחות ראשוניים של סנטימנט/ציפיות אינפלציה מאוניברסיטת מישיגן. הם משקפים את רמת האופטימיות של הצרכנים לגבי הפיתוח הכלכלי בארה"ב.
במהדורה הקודמת של אפריל, אמון משקי הבית ירד משמעותית ל-60.5. לחודש מאי, מומחים צופים נתון של 59.8. זה עשוי להעיד על מיתון כלכלי בחודשים הקרובים. עם זאת, נתונים חזקים עדכניים על שוק העבודה עשויים להפתיע ולהרים את מדד הסנטימנט.
אמון הצרכנים יפורסם גם ביום שישי. הוא צפוי לרדת ל-63.0 (נתונים קודמים – 63.5). אם הירידה באמון הצרכנים תאושר, או אפילו נמוכה יותר, הרי שהתגובה הראשונית עשויה להיות איחוד המחירים בשווקים. כולל הירידה בשוק הקריפטו.
אם משקי הבית הפרטיים יישארו בטוחים בפיתוח הכלכלי, הדבר יתבסס שוב על החוסן של ארבעת חודשי המסחר הראשונים.
מדדים נוספים של יום שישי: PMI מאוסטרליה, נתוני אינפלציה מהודו, תוצר בריטניה, נתוני אינפלציה מצרפת וספרד.