חברה MiamiCoin גייסה עד כה 24.7 מיליון דולר. מי ירוויח מזה?
החברה שבונה את התשתית להעמיד דיבידנדים בביטקוין בידי האזרחים היא CityCoins, פרוטוקול קוד פתוח המספק מנגנוני גיוס כספים לערים.
מיאמי וניו יורק הן שתי הערים הראשונות שהחלו בגיוס כספים דרך MiamiCoin ו-NYCCoin.
על מנת שתושבים יוכלו לרכוש CityCoins, עליהם לרכוש תחילה STX בבורסה כגון Okcoin או Binance. ביום שלישי, Coinbase תכננה לרשום את STX למסחר, אך עיכבה את ההשקה עד להודעה חדשה.
בלוקצין Stacks הוא בלוקצ'יין שמטרתו להפוך את הביטקוין (BTC) לניתן לתכנות. CityCoins הם אסימונים ניתנים להחלפה שנבנו על הבלוקצ'יין של Stacks וחוזה אסימון CityCoins אחד נפרס עבור כל עיר.
ברמה גבוהה, זו קהילה שכורת כדי ליצור CityCoins. כריית CityCoins מתבצעת על ידי שליחת אסימוני STX לחוזה חכם בבלוק סטאק נתון. לאחר מכן הכורים מתוגמלים באסימוני CityCoins חדשים. בניגוד לביטקוין, ל-CityCoins אין מגבלה קשה.
לדברי סראנו, CityCoins מעניקה לעיר מודל עסקי בכך שהיא מציעה לאזרחיה תמריצי הכנסה פסיביים: 30% מתגמולי הכרייה הולכים לארנק הרזרבה של העיר, ו-70% מתגמולי הכרייה מחולקים לאנשים שמחליטים להמר. CityCoins שלהם.
הוא הסביר שככל ש-MiamiCoin הופך ליותר ערך, כך הכורים מוכנים לכרות אותו, מה שמגדיל את מספר בלוקי ה-STX שהם מוכנים להפקיד. כתוצאה די עקיפה, הכספים באוצר גדלים, ומכיוון שהערימות מביאות ביטקוין, ניתן לחלק את הכנסות הכרייה הללו ממיאמיקוין כדיבידנדים למחזיקי המטבעות.
טוקנים ניתנים לתכנות, מה שאומר שניתן לפתח חוזים חכמים סביב אסימוני CityCoins. סראנו העלה כמה מקרי שימוש בעולם האמיתי, כולל מתן הנחות לתושבים בתחבורה ציבורית או קניות מקומיות, או אפילו את היכולת לשלם עבור NFTs. אפשר להשתמש באסימונים גם ליצירת רישום מקומי ומסמכי בעלות.
עדיין לא נקבע כיצד יחולקו הכספים במיאמי. עם זאת, סראנו הציע שהעדיפות של העיר היא שיפור מערכת החינוך הציבורית. ברגע שעיר מחליטה לתבוע ולהמיר STX לדולר ארה"ב כדי לממן פרויקט קהילתי, התושבים יכולים להתחיל לקבל דיבידנדים ב-BTC.
כדי לקבל משוב מהציבור על האופן שבו מיאמי צריכה לבזבז את כספיה, MiamiCoin מארח אפליקציה בשם MiamiVoice המאפשרת לתושבים להגיש ולהצביע על רעיונות.