היום ננתח מהם טוקנים עטופים ולמה הם מיועדים.
מהשם העטוף עולה שזהו טוקן שמונח ב"עטיפה" (מהעטיפה האנגלית)
אתה לא יכול להשתמש בביטקוין שלך ישירות ב-Ethereum blockchain, מכיוון שרק בלוקצ'יין הביטקוין "יודע" שאתה מחזיק בביטקוין.
טוקנים עטופים נוצרו כפתרון לבעיה זו. בעזרתם, אתה יכול להעביר נכסים ביעילות בין בלוקצ'יין ולהשתמש בהם במערכת האקולוגית של הקריפטו.
במילים פשוטות, טוקן עטוף הוא טוקן המייצג מטבע קריפטוגרפי מבלוקצ'יין אחר ששווה (זהה) למטבע הקריפטו המקורי. בניגוד למטבע הקריפטו המקורי, ניתן להשתמש בטוקן העטוף בחלק מה-blockchains שאינם מקוריים ולאחר מכן להחליף אותו בנכס המקורי.
הטוקן העטוף הפופולרי ביותר נקרא (Wrapped Bitcoin (wBTC, גרסת ה-ERC-20 של הביטקוין.
ביטקוין עטוף מחזיק ב-81% משוק הטוקנים העטופים.
✅ בואו נסתכל על הדוגמה של wBTC, כיצד מתרחש תהליך הקנייה.
✅ טוקנים עטופים נוצרים ונהרסים בתהליך שנקרא "טביעה" ו"שריפה"
✅ כשאתם קונים ביטקוין עטוף (wBTC), המוכר שולח את הביטקוין המקורי שלכם לאפוטרופוס, שבתמורה מטביע עבורכם את הביטקוין העטוף ביחס של 1:1 ושומר אותו במקומו.
✅ כאשר תרצו להחליף את ה-wBTC שלכם בביטקוין, המוכר ישלח בקשת צריבה לאפוטרופוס, אשר לאחר מכן ישמיד את ה-wBTC ויחזיר לכם את הביטקוינים המקוריים שלכם.
טוקנים עטופים מגובים 1:1 בנכס הבסיס שלהם, המאוחסן בכספת דיגיטלית.
במובן מסוים, טוקנים עטופים הם כמו מטבעות יציבים כמו USDT שעוקבים אחר מחיר הדולר האמריקאי. בדיוק כמו wBTC אחד מוצמד למחיר של BTC אחד, USDT אחד מוצמד למחיר של $1.
אחד היתרונות הגדולים ביותר של טוקנים עטופים הוא שהם מספקים יכולת פעולה הדדית גדולה יותר בין מטבעות קריפטוגרפיים לא תואמים ובלוקצ'יין.
לכן, הלוואת ביטקוין הופכת לאפשרית, כאשר בפלטפורמות DeFi אתה יכול ללוות מטבע קריפטוגרפי אחר, כגון מטבעות stable, כנגד אבטחת ה-wBTC שלך. זה מספק נזילות רבה יותר לבורסות מבוזרות ומגדיל את התועלת של נכסי קריפטו.
השאר ? אם זה היה מועיל.